ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σοκ με 680 "στημένα" ματς που αποκάλυψε η Europol

Ένα παιχνίδι Champions League που διεξήχθη στην Αγγλία βρίσκεται μεταξύ των 680 ύποπτων αγώνων από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" της Europol, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.
Η ευρωπαϊκή αστυνομία δεν ανακοίνωσε την ταυτότητα του αγώνα που πιστεύει ότι έχει "στηθεί" από στοιχηματικό κύκλωμα που δρούσε με βάση την Ασία. Στο στόχαστρό της έχει βάλει 425 διαιτητές, παράγοντες συλλόγων, παίκτες και άτομα άλλης ενασχόλησης, ως υπόπτους για συμμετοχή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην ολλανδική πόλη, το παιχνίδι του Champions League στην Αγγλία διεξήχθη "τα τελευταία 3-4 χρόνια", αλλά η ταυτότητα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί επειδή η "ανακριτική έρευνα βρίσκεται εν εξελίξει".

Υπάρχουν ορισμένα "διεφθαρμένα" παιχνίδια που αφορούν προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και Euro και "πολλά κορυφαία ποδοσφαιρικά παιχνίδια ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων".

Μόνο στα ύποπτα παιχνίδια από τη Γερμανία, οι παραβάτες φέρονται να στοιχημάτισαν 16.000.000 ευρώ και να αποκόμισαν κέρδη 8.000.000 ευρώ. Αν και δεν ανακοινώθηκαν οικονομικά στοιχεία για άλλες χώρες, γνωστοποιήθηκε ότι η μεγαλύτερη πληρωμή σε μεμονωμένο άτομο ξεπέρασε τις 140.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία.

Συνολικά τα ύποπτα παιχνίδια στην Ευρώπη ανέρχονται σε 380, ενώ τα υπόλοιπα 300 αφορούν την Αφρική, την Ασία και τη Νότια και Κεντρική Αμερική.

"Πρόκειται για δουλειά ενός ύποπτου οργανωμένου συνδικάτου που βασίζεται στην Ασία και λειτουργεί μέσω εγκληματικών δικτύων σε όλη την Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη έρευνα σε ύποπτα για στήσιμο παιχνίδια στην Ευρώπη. Είχαμε τεράστια αποτελέσματα τα οποία θεωρούμε ότι αποκάλυψαν ένα μεγάλο πρόβλημα ακεραιότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αποκαλύψαμε ένα εκτεταμένο εγκληματικό δίκτυο", υπογράμμισε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

Η Europol ερευνά επί 18 μήνες την υπόθεση και εξέτασε αγώνες από 30 χώρες, έλαβε υπόψη 13.000 email και έχει εκδώσει συνολικά 80 εντάλματα σύλληψης. Το στήσιμο των αγώνων φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις μισές εξ αυτών, ενώ ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις 50 ατόμων.

Οι περισσότερες υποθέσεις ανακαλύφθηκαν στη Γερμανία, όπου σε 14 άτομα επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης συνολικά 39 ετών. Καταδικαστικές αποφάσεις έχουν εκδοθεί και σε Φινλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Αυστρία.

Όταν ο επικεφαλής της Europol ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τις κατηγορίες που αφορούν τον αγώνα Champions League στην Αγγλία, ο Γουέινραϊτ αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα, σχολιάζοντας όμως: "Η εστίασή μας έγινε σε άλλες χώρες, όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρ' όλα αυτά, εκπλαγήκαμε από το γενικό επίπεδο της έκτασης της εγκληματικής πράξης. Θα ήταν αφελές και αυτάρεσκο από τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο να θεωρούν ότι μία τέτοια εγκληματική συνωμοσία να μην περιλαμβάνει το αγγλικό παιχνίδι και όλο το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη".





Το ύποπτο Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λιόν

Τα ολλανδικά ΜΜΕ θεωρούν ότι μεταξύ των 380 υπόπτων αγώνων που αφορούν την ευρωπαϊκή επικράτεια συγκαταλέγεται και το περίφημο Λιόν - Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Champions League 2011-2012.

Στην εν λόγω αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η Λιόν χρειαζόταν νίκη με πολλά γκολ απέναντι στους Κροάτες για να προκριθεί στους νοκ άουτ γύρους και εν τέλει επικράτησε 7-1. Μία φωτογραφία που δείχνει τον τότε αμυντικό των Κροατών, Ντομαγκόι Βίντα, να κλείνει το μάτι μετά από γκολ των "γκον" πυροδότησε υποψίες, ενώ αργότερα προέκυψαν και φωτογραφίες του διεθνή άσου της Ντιναμό Κιέβου πλέον να βγαίνει από στοιχηματικό πρακτορείοπριν από το ματς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code