ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η κριτική των Ελλήνων διεθνών


Περνάμε από το μικροσκόπιο τον Φερνάντο Σάντος και τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στη Σλοβακία για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012.

Αν και πραγματοποίησε αρκετά κακή εμφάνιση, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από τη Σλοβακία απέναντι στην παρέα του Μάρεκ Χάμσικ, και συνεχίζει το μπρα ντε φερ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου που δίνει το απευθείας εισιτήριο για το... Ρίο (Μουντιάλ 2014).


"Ήρωας" για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος μετά από τους Ουκρανούς και τους Πολωνούς θα προκαλεί πλέον εφιάλτες και στους Σλοβάκους, ενώ ο Καρνέζης ήταν μακράν ο MVP με τις άκρως καθοριστικές επεμβάσεις που πραγματοποίησε.


Καρνέζης: Μακράν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής Ελλάδας σε όλο το ματς. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού αποτέλεσε εγγύηση κάτω από την εστία για ένα ακόμα ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πραγματοποιήσε 3-4 σωτήριες επεμεβάσεις ενώ γέμιζε με σιγουριά την άμυνά του με τον τρόπο που έβγαινε για να "καθαρίσει" τις επικίνδυνες φάσεις. Αν συνεχίσει έτσι, θα πρέπει να παίρνει σπίτι του τη φανέλα με το Νο 1.

Τοροσίδης: Επιθετικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει σχεδόν καθόλου την Εθνική, καθώς ούτε σέντρες έβγαλε ούτε και πλαγιοκοπήσεις έκανε. Περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπου εκεί είχε ως καλύτερη στιγμή την απόκρουση της μπάλας πάνω στη γραμμή σε σουτ του Χάμσικ μέσα από την περιοχή (με το σκορ στο 0-0).

Σιόβας: Αρκετά καλή η παρουσία για τον Δημήτρη Σιόβα, στο επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Ο άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο και έδωσε πολλές μάχες στην ελληνική περιοχή, κερδίζοντας τις περισσότερες. Δυστυχώς για αυτόν, τραυματίστηκε στο 75' και έγινε αναγκαστικά αλλαγή.

Παπασταθόπουλος: Μαζί με τον Σιόβα είχαν πάρα πολύ έργο στα μετώπισθεν, όπου οι Σλοβάκοι στρίμωξαν αρκετές φορές στα... σχοινιά την εθνική μας, με τον ίδιο να έχει πάντως στο ενεργητικό του αρκετές σωτήριες επεμβάσεις με καθοριστικά τάκλιν. Η εμπειρία του μέτρησε ειδικά στο φινάλε που η ομάδα του Σάντος έπαιξε για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Σπυρόπουλος: Αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα ο Σπυρόπουλος, και σε αυτό το παιχνίδι κατάφερε να είναι στο γκρουπ των παικτών που τουλάχιστον δεν υστέρησαν. Είχε διάθεση και ενέργεια, προωθήθηκε όποτε του δινόταν η ευκαιρία ενώ και αμυντικά κάλυψε καλά τη θέση του.

Κατσουράνης: Δεν μπόρεσε να περάσει τις μπαλιές που θα ήθελε προς την επίθεση και γενικά δεν ενθουσίασε, όμως ήταν ο καλύτερος της Εθνικής από τους τρεις της μεσαίας γραμμής, έχοντας ακρίβεια στις κοντινές μεταβιβάσεις του. Από τα δικά του πόδια προήλθε το χρυσό γκολ της "γαλανόλευκης", βγάζοντας τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη.

Τζιόλης: Υποτονική εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος χάθηκε οργανωτικά και δεν είχε τα τρεξίματα που θα περίμενε από αυτόν ο Φερνάντο Σάντος.

Νίνης: Είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες που υπάρχουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όμως στο συγκεκριμένο ματς έδειξε ελάχιστα από αυτά που μπορεί να προσφέρει. Μόνο ένα καλό σουτ του στο ματς μπορούμε να θυμηθούμε, και το σίγουρο είναι πως δεν δικαίωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό που του έδωσε φανέλα βασικού στο ματς. Δικαιολογημένη η αλλαγή του στο 66'.

Γκέκας: Σε πολύ ρηχά νερά έμεινε ο Φάνης Γκέκας, με το παιχνίδι να μην του "βγαίνει" από το ξεκίνημα. Ίσως να ήταν επηρεασμένος και από το ματς με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την απίστευτη ευκαιρία που είχε χάσει στα πρώτα λεπτά.  Για αυτό το λόγο άλλωστε πήρε τη θέση του ο Μήτρογλου στο 66'.

Σαμαράς: Έλειψαν οι κούρσες, οι επελάσεις του και οι φαντεζί ενέργειες σε αυτό το ματς. Γενικά η απόδοσή του "Sam" δεν ξεπέρασε τη μετριότητα και είναι σίγουρα ένα από τα ματς που θα αφήσει σίγουρα πίσω του αναζητώντας εκείνες τις εμφανίσεις που τον έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου ως ακρογωνιαίου λίθου για την καλή λειτουργία της επιθετικής γραμμής.

Σαλπιγγίδης: Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Όποιο μεγάλο και σημαντικό ματς της Εθνικής και αν κοιτάξεις τα τελευταία χρόνια συνήθως το όνομα του Σαλπιγγίδη είναι μέσα. Έτσι και τώρα: Ο έμπειρος φορ του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με το γκολ του στο 63' διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο γκολ του με την Εθνική, ενώ όταν σκοράρει ο "Σάλπι" το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ρεκόρ 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μοναδική ήττα αυτή από τη Γερμανία στο πρόσφατο Euro.

Μήτρογλου: Πέρασε στο 60' αντί του Γκέκα για να βοηθήσει στην επίθεση και τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε το γκολ από τον Σαλπιγγίδη. Η συνέχεια βρήκε την Εθνική να κλείνεται για να διαφυλάξει τα μετώπισθεν, με τον Μήτρογλου να μην παίρνει προσπάθειες μπροστά.

Καραγκούνης: Πέρασε στο 66' αντί του Νίνη (122η συμμετοχή του) για να κρατήσει λίγο περισσότερο τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και σε γενικές γραμμές τα κατάφερε. Πολύτιμη η εμπειρία του στο φινάλε, καθώς "κέρδισε" σημαντικά δευτερόλεπτα.

Φωτάκης: Η τελευταία αλλαγή του Φερνάντο Σάντος, με τον μέσο του ΠΑΟΚ να μπαίνει στο 75' αντί του τραυματία Σιόβα. Βοήθησε και αυτός ώστε η Εθνική να προστατέψει ως "κόρη οφθαλμού" το γκολ του Σαλπιγγίδη που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Φερνάντο Σάντος: Ο Πορτογάλος παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-3-3, όμως η τριάδα της μεσαίας γραμμής που επέλεξε, δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα η "γαλανόλευκη" να μην απειλεί στο μεγαλύτερο μέρος ούτε ατομικά ούτε ομαδικά. Οι δύο πρώτες αλλαγές που έκανε ήταν επιβεβλημένες ενώ το γκολ του Σαλπιγγίδη απέδειξε (και υπενθύμισε) ότι το άστρο του Ότο Ρεχάγκελ έχει περάσει πλέον στα χέρια του Φερνάντο Σάντος...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code