ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μίλαν για τελικό! (vids)

Μία Μίλαν από τα παλιά, έκανε πάρτι στο «Σαν Σίρο», διέσυρε την Αρσεναλ 4-0 και πέρασε στους «8»
του Champions League. Δύο γκολ Ρομπίνιο, super Ιμπρα!
Η δεύτερη ομάδα που τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League έγιναν οι Ροσονέρι μετά την επιβλητική νίκη κόντρα στην Αρσεναλ με 4-0, σκορ το οποίο βάσει των ευκαιριών θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά από ένα πολύ αρνητικό σερί πρόσφατα στο πρωτάθλημα έβγαλε τρομερή ενέργεια στο χορτάρι του «Σαν Σίρο», ήταν εξαιρετικά σφιχτή στην άμυνα, έδειξε δολοφονικές διαθέσεις στην επίθεση και όπως φαίνεται βάζει τέλος στο αρνητικό σερί με τους Αγγλους, από τους οποίους αποκλείστηκε τις τρεις προηγούμενες χρονιές (Τότεναμ, Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ), αφού καμία ομάδα στη διοργάνωση δεν έχει προκριθεί έχοντας χάσει 4-0 στο πρώτο ματς. Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα στον θεσμό για την Αρσεναλ, ενώ η Μίλαν με αυτό το σκορ ισοφάρισε την μεγαλύτερή της νίκη.
Η βραδιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Ζέεντορφ, ο οποίος στο ματς Νο100 με την Μίλαν στην Ευρώπη έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 12', μία εξέλιξη η οποία ίσως τελικά να βοήθησε τους Ροσονέρι που απέκτησαν ταχύτητα με τον Εμάνουελσον. Τρία λεπτά μετά το σκορ άνοιξε μετά από ωραία πάσα-λόμπα από τον Νοτσερίνο στον Μπόατενγκ, ο οποίος επέστρεψε μετά από έναν μήνα απουσίας, και με τρομερό βολέ στην κίνηση δοκάρι και μέσα άφησε τον Σέζνι να ψάχνει τη μπάλα για το 1-0. Από την άλλη η Αρσεναλ, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κυρίως την γρήγορη δεξιά πλευρά της με τους Σανιά και  Γουόλκοτ, όμως μετά το γκολ, οι Ιταλοί απέκτησαν φτερά και παρότι μέχρι το 30' δεν υπήρξε καθαρή φάση ήταν το αφεντικό του αγώνα.
Στο 36' Ρομπίνιο και Ζλάταν βγήκαν δύο με έναν σε αντεπίθεση, όμως ο Βραζιλιάνος άργησε να γυρίσει τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία, όμως το γκολ ήρθε δύο λεπτά μετά. Ο Ιμπραΐμοβιτς έφυγε στα αριστερά, περίμενε όσο έπρεπε και έκανε ωραίο κοφτή σέντρα στον Ρομπίνιο, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Σέζνι για το 2-0. Η Μίλαν φέτος στα 11 ματς που πήρε προβάδισμα στο γήπεδό της σε όλες τις διοργανώσεις νίκησε σε όλα και το σερί αυτό δεν έμελλε να σπάσει. Στο 44' έκαναν και οι Κανονιέρηδες αναγκαστική αλλαγή με τον Τζουρού να μπαίνει αντί του Κονσιελνί.
Το ξεκίνημα της επανάληψης δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την Μίλαν αφού μετά από πάσα του Ιμπραΐμοβιτς και λάθος του Βερμάελεν που γλίστρησε, ο Ρομπίνιο με ωραίο σουτ στη γωνία του Σέζνι από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0 βάζοντας φωτιά στο «Σαν Σίρο». Οι Ροσονέρι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα και έδειχναν σε κάθε να φάση ότι μπορούν να σκοράρουν. Στο 59' σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση ο Αντονίνι έχασε την ευκαιρία και η Αρσεναλ απάντησε στο 66' με τον Φαν Πέρσι, όμως ο Αμπιάτι έκανε την επέμβαση του αγώνα! Το pressing της Μίλαν συνεχίστηκε και μετά το 75' προκειμένου να μην επιστρέψει στην Αρσεναλ να κάνει φάσεις και σε νέα αντεπίθεση στο 78', ο Τζουρού ανέτρεψε τον Ιμπραΐμοβιτς μέσα στην περιοχή. Ο Σουηδός έστησε τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι και έκανε το 4-0, το οποίο ήταν το τελικό σκορ παρά τις ευκαιρίες των Φαν Πέρσι στο 84' και Πάτο (που επέστρεψε επίσης από τραυματισμό) στο 94'.
Οι συνθέσεις

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι, Μεξές, Σίλβα, Αμπάτε, Αντονίνι, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ (12' Ζέεντορφ), Μπόατενγκ (70' Αμπροζίνι), Ρομπίνιο (84' Πάτο), Ιμπραΐμοβιτς.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί (44' Τζουρού), Γκιμπς (68' Τσάμπερλεϊν), Ροζίτσκι, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Σονγκ, Γουόλκοτ (46' Ανρί), Φαν Πέρσι.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code