ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μόνο ο Μέσι!

Το τακουνάκι του Κριστιάνο ανέβασε ψηλά τον πήχη, αλλά ο Μέσι απάντησε με το γκολ φάουλ της χρονιάς, χαρίζοντας στη Μπάρτσα τη νίκη
(2-1) επί της Ατλέτικο.
Το απόγευμα στη γειτονιά του Βαγιέκας στη Μαδρίτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωνε με εκπληκτικό τακουνάκι ένα από τα πλέον εμπνευσμένα γκολ της χρονιάς, χαρίζοντας τη νίκη (1-0) στη Ρεάλ επί της Βαγιεκάνο. Με αυτό τον τρόπο η Βασίλισσα εκτόξευσε τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα σε... πολικά νούμερα (-13 η Μπάρτσα).

Οι Καταλανοί θα έπρεπε για να μείνουν ζωντανοί (αν είσαι ζωντανός με το -10), θα έπρεπε να περάσουν από το «Βιθέντε Καλδερόν». Οι Μερένγκες ήλπιζαν σε ένα δώρο από τη μισιτή συμπολίτισσα. Εκείνη είναι αλήθεια πως πάλεψε σκληρά για τους το προσφέρει, μα ας όψεται αυτός ο κοντός... διαολάκος. Ο Λιονέλ Μέσι χάρισε τη νίκη (2-1) στους Μπλαουγκράνα επί της Ατλέτικο και το έκανε με τον πιο όμορφο τρόπο.

Τη στιγμή που η μπάλα έκαιγε σαν το λιωμένο σίδερο που συναντάει το αμόνι, ο Αργεντινός ετοίμασε την απάντηση του στον άσπονδο προσωπικό αντίπαλο του. Στο 81' η Μπάρτσα κέρδισε φάουλ σε όχι και τόσο επικίνδυνη θέση (αριστερά λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής). Ο Τσάβι προσποιήθηκε πως θα το εκτελέσει, αλλά ο Μέσι έκανε την... πονηριά του. Ενήργησε γρήγορα (η Ατλέτικο ακόμα έφτιαχνε το τοίχος της) και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα συστημένη στην αντίθετη γωνία του Κουρτουά που έμεινε στήλη άλατος.

Ηταν η λύτρωση για μία κακή βραδιά. Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι Μπλαουγκράνα εκτός του ότι δεν ήταν στα καλύτερα τους, έφαγαν κάμποσο ξύλο από τους Ροχιμπλάνκος του Ντιέγο Σιμεόνε που έπαιζαν όπως ο προπονητής τους όταν ίδρωνε παλιότερα τη φανέλα της ίδιας ομάδας. Ελα όμως που το ξύλο μπορεί να βγήκε από τον Παράδεισο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκούσε για να στείλει εκεί τους γηπεδούχους.

Αλλωστε βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ νωρίς. Στο 19' ο Μέσι τράβηξε όλη την αντίπαλη άμυνα πάνω του, έδωσε αριστερά στον Φάμπρεγας και εκείνος την έστειλε παράλληλα στον Ντάνι Αλβς που απλά... φύσηξε τη μπάλα στα δίχτυα. Η αντίδραση των Μαδριλένων καθυστέρησε ακριβώς μισή ώρα, αλλά ήταν καίρια, με τον Φαλκάο (49') να ισοφαρίζει. Ο Μπουσκέτς γύρισε λανθασμένα με το κεφάλι προς το δεύτερο δοκάρι και ο Κολομβιανός επιθετικός βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Ηταν το 15ο του στο πρωτάθλημα. Από τη σεζόν 1999-'00, όταν ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ είχε βάλει συνολικά 20 γκολ, κανείς άλλος παίκτης της Ατλέτικο δεν είχε σκοράρει όσα ο Φαλκάο (15) στην 24η αγωνιστική. Για λίγο οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν και έκαναν ξανά φάση στο 67' ο Μέσι ωστόσο, δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και η κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες που ακολουθούσε πέρασε ξυστά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Φαλκάο λίγο ήθελε να απαντήσει εκ νέου. Ο Βαλδές όμως πρόλαβε με έξοδο του το τσίμπημα του Κολομβιανού (πήγε να την περάσει από πάνω του).

Ακολούθησε το 2-1 με το φάουλ του Μέσι που δέχτηκε την 5η κίτρινη και θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα (εντος με την Χιχόν, όπως και ο Μπουσκέτς). Στο φινάλε χρειάστηκε δύο ακόμα φορές η σωτήρια παρέμβαση του Βαλδές που σφράγισε την ήττα της Ατλέτικο, την πρώτη επί των ημερών του Σιμεόνε. Οσο για τη Μπάρτσα μπορεί να κατάφερε να μην ανοίξει και άλλο η ψαλίδα με την κορυφή, μα αυτή ούτως ή άλλως φαντάζει πρακτικά απάτητη... τουλάχιστον για φέτος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε) 4-2-3-1:
Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Αντριάν, Κόκε (77' Σάλβιο), Τουράν (86' Σίλβιο), Φαλκάο

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα) 4-3-3: Βαλδές, Μασεράνο, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Ντάνι Αλβες (71' Ντάνι Αλβες), Ινιέστα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας (75' Πέδρο), Αλέξις Σάντσες (85' Πικέ), Μέσι

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code