ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μέτρα σοκ με δόσεις, αποφασίζουν Παπαδήμος-αρχηγοί

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Δύο τηλεφωνήματα Παπαδήμου σε Ρεν και Γιούνκερ. Παρακολουθήστε ζωντανά από την πλατφόρμα live blogging του NEWS 247 όλα όσα συμβαίνουν καθώς και όσα έχουν προηγηθεί
Για να μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσιεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτόματη ανανέωση, μπορείτε να επιλέγετε το Off, στη μπάρα κάτω από τη κεντρική φωτογραφία. Για να συνεχίσετε να ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό αφού δείτε το βίντεο, επιλέγετε ξανά το on
20:52 Ο "Μεσαίωνας" του Μνημονίου 2. Μεγάλες θυσίες για μισθωτούς και συνταξιούχους.  Διαβάστε εδώ τι προβλέπει.
20:45 Οι αρχηγοί πρέπει να πουν "ναι" ή "όχι" στο μνημόνιο δύο. Απαντήστε στο poll του NEWS 247.
20:40 Στο κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης με θέμα την Ελλάδα, θα πάρει μέρος και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

20:35 Αυστηρό μήνυμα από τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Αντιδράσεις και στη Γερμανία, για την... καθυστέρηση της Ελλάδας να προχωρήσει στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

20:30 Ξεπέρασε τις τρεις ώρες σε διάρκεια η κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών. Όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες για το Μνημόνιο 2, τόσο μεγαλώνει η αντίδραση στο εσωτερικό των κομμάτων και την κοινωνία.
20:29 Σε επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να πει το μεγάλο "όχι", που θα διατηρήσει την εθνική αξιοπρέπεια και θα απαλλάξει την Ελλάδα από τους εφιάλτες, όπως χαρακτηριστικά λέει.

20:25 @KostasVaxevanis Εκατομμυριούχοι πολιτικοί και ένας τραπεζίτης, αποφασίζουν για το πώς θα ζει ένας φτωχός.

20:19 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αρνείται να συναινέσει σε μείωση συντάξεων και κατάργηση πολυτεκνικών επιδομάτων. Είναι πιθανό ένα από τα τηλεφωνήματα του Λουκά Παπαδήμου να οφείλεται στην άρνηση Σαμαρά.
20:15 Πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη συλλογή υπογραφών σε κείμενο το οποίο θα παραδοθεί στον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ενδεχομένως και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι βουλευτές ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, να διασφαλίσουν την εφαρμογή της όποιας πρότασης φέρει, με τη σύμφωνη γνώμη τους, η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Γι αυτό προτείνουν είτε να υπάρξει δέσμευση των τριών αρχηγών ότι θα στηρίξουν την εφαρμογή της και μετά την ψήφισή της, ή να αναβληθεί η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή και αυτή να γίνει (ή να μη γίνει) μετά τις εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν άμεσα.
Παρόμοια πρωτοβουλία εκδηλώνεται και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
20:07 Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κάποια στιγμή διέκοψε τη σύσκεψη για να ενημερώσει τηλεφωνικώς τον Όλι Ρεν και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
20:04 Μπορεί σήμερα οι αρχηγοί να πάρουν αποφάσεις για στήριξη των σκληρών μέτρων, ωστόσο ακόμα και αν φτάσουμε σε συμφωνία το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ. Το κείμενο της τρόικας έχει πολλά σκοτεινά σημεία και είναι πιθανό να υπάρξουν και... νέα μέτρα τον Ιούνιο.
19:57 Μετά την ιστορική σύσκεψη των αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, αναμένεται να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο.

19:50 Στραμμένα στην Ελλάδα τα βλέμματα των αγορών. Στο "κόκκινο" έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.  Με πτώση άνοιξε και συνεχίζει η Wall Street.

19:41 Αναβρασμός στην κοινωνία σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάστακτων μέτρων. Σε απεργία διαρκείας από Δευτέρα προσανατολίζεται ηΓΣΕΕ.
19:38 Ξεπέρασε τις δύο ώρες η σύσκεψη αρχηγών-Παπαδήμου στο Μαξίμου.
19:35 Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο εσωτερικό των κομμάτων. Ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, σε αντιμνημονιακή  εκδήλωση στο Περιστέρι, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν το κόμμα του ψηφίσει τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
19:28 Η αναγγελία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το αυριανό Eurogroup, ίσως σημαίνει ότι οι εταίροι μας προεξοφλούν συμφωνία στο Μαξίμου.
19:15 Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ρίξει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ημερομηνία εκλογών. Ζητά δηλαδή να δεσμευτούν όλοι σε συγκεκριμένη ημερομηνία.
19:09 Ενώ η σύσκεψη στο Μαξίμου συνεχίζεται, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα. Θα γίνει στις 19:00, ώρα Ελλάδος.

19:03 Πέρα από την πρόθεση υποβάθμισης, η Standard and Poor's σφυροκοπά την Ελλάδα με δυσοίωνες προβλέψεις. Χαρακτηρίζει "μη διατηρήσιμο" το κούρεμα 70% των ομολόγων.

18:57 Διαβάστε αναλυτικά γιατί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 2.
18:48 Διαβάστε τι ανακοίνωσε η Standard and Poor's σχετικά με την πιθανότητα υποβάθμισης της Ελλάδας και την ανταλλαγή των ομολόγων.
18:46 Πάνω από μία ώρα συμπλήρωσαν οι αρχηγοί στο Μαξίμου.
18:36 Η φωτογραφία που "ανέβηκε" στον λογαριασμό του πρωθυπουργούΛουκά Παπαδήμου στο Twitter.
 

18:27 Βαρύ το κλίμα στην Ευρώπη για την χώρα μας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η συνεχής αθέτηση των υποσχέσεων από την Ελλάδα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη.

18:19 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 2.
"Η μοίρα μου το είχε να μην ψηφίσω το πρώτο μνημόνιο αφού δεν ήμουν ακόμη βουλευτής. Τώρα η συνείδησή μου δεν με αφήνει να ψηφίσω το δεύτερο. Φυσικά και δεν αποχωρώ από την πολιτική και δεν πρόκειται να αφήσω τον κόσμο που με ψήφισε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. αλλά αυτό το έκτρωμα δεν το ψηφίζω" είπε χαρακτηριστικά.
18:15 Όπως έγινε γνωστό από την ΝΔ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος στην Συγγρού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνεδρίαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. τα μέτρα είναι σκληρά και θα χρειαστεί το απαραίτητο πολιτικό... "μασάζ".
18:05 Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Λουκάς Παπαδήμος, καλούνται να πουν "ναι" σε νέα επώδυνα για τον ελληνικό λαό μέτρα. Την ίδια στιγμή 3.000.000 Έλληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Διαβάστε τα στοιχεία σοκ από τη Eurostat.

17:56 Άσχημα νέα από τις αγορές. Η Standard and Poor'sδηλώνει έτοιμη να υποβαθμίσει προσωρινά την Ελλάδα σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" όσο οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται. Θα την αναβαθμίσει όμως πάλι όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί.

 
17:49 Εδώ και λίγο περισσότερο από μισή ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί μετά από διαδοχικές αναβολές συζητούν με τον πρωθυπουργό για τα σκληρά μέτρα που θα έρθουν ως προϋπόθεση της νέας δανειακής σύμβασης. Τα προβλήματα με την... μετάφραση του Μνημονίου 2 προκάλεσαν τα σκωπτικά σχόλια των διεθνών ΜΜΕ.
17:42 Δείτε το βίντεο από τις αφίξεις των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου
 

17:38 Την ώρα που η κρίσιμη σύσκεψη είναι σε εξέλιξη, τα νέα από την Ευρώπη δεν είναι ευχάριστα. Η Γερμανία είναι αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί. Διαβάστε για τα "καψόνια" της Μέρκελ στην Ελλάδα.

17:31 Το βίντεο από την άφιξη και τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη
 
17:27 Κρίσιμες οι στιγμές για τη χώρα, ωστόσο πρέπει να διατηρούμε το χιούμορ μας. Δείτε το Tweet που ανέβηκε στον "ψεύτικο" λογαριασμό που υποτίθεται ότι ανήκει στην καγκελάριο Μέρκελ.

@Angela_D_Merkel: Translation for Mr Karatzaferis: "SIGN HERE". (Μετάφραση για τον κ. Καρατζαφέρη. ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ)

17:16 Αξίζει να σημειωθεί ότι στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, επικρατεί αναβρασμός για τα νέα σκληρά μέτρα που θα κληθούν να στηρίξουν και να ψηφίσουν. Διαβάστε το μήνυμα της ΔΑΚΕ προς τον Αντώνη Σαμαρά
17:15 Άρχισε η κρίσιμη σύσκεψη αρχηγών-Παπαδήμου.
17:13 Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών κκ Γ. Κουτρουμάνης και Ευ. Βενιζέλος. Θα ενημερώσουν τους  αρχηγούς για τις απαιτήσεις της τρόικας.
17:07 Στο Μαξίμου ΠαπανδρέουΣαμαράς και Καρατζαφέρης. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κρίσιμη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Εν αναμονή της στάσης που θα κρατήσουν απέναντι στο Μνημόνιο 2.
17:05 Διαβάστε εδώ ποια σκληρά μέτρα έχουν κλειδώσει. Τι χάνουν οι εργαζόμενοι.
16:59 Έφτασε στο Μαξίμου ο Γ. Καρατζαφέρης
"Ο χρόνος, ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθιές τους προθέσεις", είπε έξω από το Μαξίμου.
16:58 Σιβυλλική δήλωση από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ,  Γ. Καρατζαφέρη, λίγο πριν φύγει από τα γραφεία του κόμματος.
"Τα στενά περιθώρια είναι σαν τα στενά παπούτσια. Κάποια στιγμή θέλεις να απαλλαγείς από αυτά", είπε χαρακτηριστικά.
16:56 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, στο μεταφρασμένο κείμενο που έλαβε η ΝΔ, υπήρχε πρόβλεψη για περικοπή στον 13ο και τον 14ο μισθό. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι πρόκειται περί λάθους.
16:55 Στο Μαξίμου έφτασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου
16:53 Σαμαράς και Καρατζαφέρης έχουν ξεκινήσει από το γραφεία τους για να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου
Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας έφτασε. Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές, η συνάντησης του Λ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, ορίστηκε για σήμερα, Τετάρτη.
Εφόσον κατά τη νέα συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι Μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς.
Διαβάστε πώς έχουν εξελιχθεί οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής και ποια νέα σκληρά μέτρα έχουν "κλειδώσει".
Τι προηγήθηκε το Σαββατοκύριακο
Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία επί των βασικών μόνο θεμάτων, μετά απόπεντάωρη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μετά από έκτακτα διευρυμένα πολιτικά συμβούλια σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Το NEWS 247 καλύπτει και σήμερα λεπτό προς λεπτό όλες τις πολιτικές εξελίξεις.
 πηγή news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code