ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

«Μίλησαν» στο τέλος οι έδρες!

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έκαναν το βράδυ της Τετάρτης Μαρσέιγ και Βασιλεία,
αφού με γκολ αμφότερες στα τελευταία λεπτά, έκαμψαν την αντίσταση των Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου εντός έδρας, αντίστοιχα.


ΜΑΡΣΕΪΓ-ΙΝΤΕΡ 1-0

Οι Μασσαλοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν την κατοχή της μπάλας, με τους Ιταλούς ωστόσο να ψάχνουν στην κόντρα τον Φορλάν. Σε μία τέτοια περίπτωση στο 10' ο Ουρουγουανός πρόλαβε τη σέντρα από δεξιά, όμως ο Ματαντά εκτινάχθηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ, με την Ολεμπίκ να απαντάει οκτώ λεπτά αργότερα και το σουτ του Αθπιλικουέτα από μεγάλη απόσταση να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29' η Μαρσέιγ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από γέμισμα στην περιοχή, Μπραντάο και Ενκουλού μπερδεύτηκαν μεταξύ τους και έχασαν την ευκαιρία από κοντινή απόσταση να σκοράρουν, ενώ στο 37ο λεπτό ο Ματαντά μπλόκαρε το σουτ του Ζάρατε μέσα από την περιοχή, μετά το γύρισμα του Καμπιάσο.

Πιο πιεστικά μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, προσπαθώντας να γίνουν επικίνδυνοι. Ωστόσο πέραν από ένα σουτ του Μορέλ που πέρασε εκτός στο 63' δεν έκαναν κάτι το αξιόλογο με τους "νερατζούρι" να ισορροπούν σιγά-σιγά και πάλι. Οι τελευταίοι στο 74' έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με το γέμισμα του Σνάιντερ. Ο Στάνκοβιτς βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε αλλα ο Μανταντά μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αμαλφιτανό για τη Μαρσέιγ έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Αγιού έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης και πάλι με το κεφάλι στο 89ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον Σέζαρ που μπλόκαρε. Τελικά, η υπεροχή των Μασσαλών καρποφόρησε με την εκπονή, αφού ο Αντρέ Αγιού και πάλι με κεφαλιά στο 93ο λεπτό, αυτή τη φορά νίκησε τον Σέζαρ, αφού πρώτα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Αθπιλικουέτα (80' Φανί), Ενκολού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού (83' Καμπορέ), Αμαλφιτανό, Βαλμπουενά, Μπραντάο (73' Τζ. Αγιού), Α. Αγιού

ΙΝΤΕΡ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Μαϊκόν (46' Ναγκατόμο), Σάμουελ, Κίβου, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ, Καμπιάσο, Φορλάν, Ζάρατε (64' Όμπι)

ΓΗΠΕΔΟ: "Βελοντρόμ".


ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-0

Οι Γερμανοί πίεσαν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, κάτι που όμως δεν ήρθε ούτε στο 3' όταν ατομική ενέργεια του Ρόμπεν και κάθετη στον Ριμπερί, ο Γάλλος βρέθηκε απέναντι στον Ζόμερ, αλλά ο τελευταίος βγήκε και μάζεψε, ούτε στο 12', όταν σε νέο τετ-α-τετ και πάλι ο Ζόμερ νίκησε τον Ριμπερί και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με τη Βασιλεία να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της και στο 16ο λεπτό να χάνει μοναδική ευκαιρία να πάρει προβάδισμα, όταν ο Νόιερ είπε "όχι" στην εξ' επαφής κεφαλιά του Ντράγκοβιτς στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα, το δοκάρι του Γερμανού πορτιέρο τράνταξε και το σουτ του Αλεξάντερ Φράι μέσα από την περιοχή τρία λεπτά αργότερα. Σταδιακά η Μπάγερν ανέβηκε και πάλι, με τον Αλάμπα στο 29' να κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ζόμερ, όπως και αυτό του Ριμπερί στο 36'.

Εντελώς διαφορετική η εικόνα στην ανάπαυλα, όπως οι μεγάλες φάσεις έλειψαν στα πρώτα λεπτά με μία κεφαλιά του Στρέλερ στο 49' για τη Βασιλιεία και ένα γυριστό του Γκομες στο 65' για τη Μπάγερν να είναι ότι πιο σημαντικό είχαν να επιδείξουν τα πρώτα λεπτά. Στο 68ο λεπτό ο Ζόμερ είπε εντυπωσιακά "όχι" στην προσπάθεια του Λαμ. Ο γκολκίπερ των Ελβετών στο 73' για μία ακόμα φορά νίκησε σε τετ-α-τετ τους φιλοξενούμενους, όταν ο Γκόμες δεν κατάφερε να σκοράρει, όμως στη συνέχεια της φάσης ο πρώτος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Μίλερ. Τελικά, η Βασιλεία ήταν αυτή που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ζουά έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Στόκερ και αυτός δεν δυσκολεύτηκε στο 86ο λεπτό να κάνει το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Χάικο Φόγκελ): Ζόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ, Χούγκελ, Σακίρι (83' Ζουά), Φ.Φράι (66' Στόκερ), Τσάκα, Στρέλερ, Α.Φράι (89' Καμπράλ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (71' Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Κρος (88' Όλιτς), Τίμοστσουκ, Γκόμες

ΓΗΠΕΔΟ: "Σεντ Γιάκομπ Παρκ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code