ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 0-2

Με γκολ των Αραβίδη και Λίμα η Δόξα Δράμας πήρε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού.
Πολλές χαμένες ευκαιρίες και δύο δοκάρια για τους Αγρινιώτες. Δείτε τα γκολ και highlights της αναμέτρησης.Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο εξ αναβολής ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ του Παναιτωλικού και της Δόξας Δράμας.

Οι Αγρινιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, τις πολλές ευκαιρίες, τα δοκάρια (δύο σε ένα λεπτό), αλλά οι Δραμινοί είχαν τα γκολ και πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με 0-2 επί του Παναιτωλικού και έφτασαν στους εννέα βαθμούς.Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό ανοιχτό και με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες, αλλά την Δόξα να είναι πιο αποτελεσματική ένα καταπληκτικό γκολ του Χρήστου Αραβίδη.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα κλείστηκε στα καρέ της για να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα, με τον Παναιτωλικό να έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή του και να κάνει πολλές ευκαιρίες, αλλά τον σταμάτησαν τα δοκάρια και ο Σέρεμετ. Έτσι η Δόξα με μια αντεπίθεση "έκλεψε" τη νίκη πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα.

Με τη νίκη αυτή η Δόξα που έχει και τρία ματς λιγότερα αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην Super League. Από την άλλη ο Παναιτωλικός συμπλήρωσε επτά αγώνες χωρίς νίκη και αν δεν βρει τρόπο να λύσει το πρόβλημα στο γκολ τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα στην συνέχεια.

Γήπεδο: Παναιτωλικού
Διαιτητής/Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Μήτση (Πειραιά)/ Ζωγράφος (Αθηνών)

Παναιτωλικός (Τεννές): Τσενάμο, Ρότσα, Κούσας, Ντολεζάι, Άντι, Μουμίν, Σιόντης (60' Ακαλέ), Φερνάντες (46' Χαριστέας), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Ονουάτσι.

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Ψυχογιός. Τριποτσέρης, Βέρτζος, Γκαρακλίδης, Παπαδόπουλος, Λίμα, Αραβίδης, Ουέλινγκτον (55' Γελαδάρης), Σικαλιάς (62' Ρούτσης), Κυβελίδης (55' Λεάντρο).

Κίτρινες κάρτες: Ρότσα (15', Παναιτωλικός), Τσενάμο (75', Παναιτωλικός)-Ψυχογιός (5', Δόξα Δράμας), Ουέλινγκτον (30', Δόξα Δράμας), Παπαδόπουλος (40', Δόξα Δράμας), Λεάντρο (68', Δόξα Δράμας), Σέρεμετ (69', Δόξα Δράμας)

Κόκκινη κάρτα: Ρότσα (92', Παναιτωλικός)

Σκόρερ: Αραβίδης (35', Δόξα Δράμας), Λίμα (80', Δόξα Δράμας)

Ξεκίνησαν δυνατά οι δύο ομάδες

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με τον Παναιτωλικό να έχει μια ελαφρά υπεροχή.

Η πρώτη καλή φάση του ματς ήταν για τους "μαυραετούς" μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν ο Αραβίδης έκανε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Παναιτωλικός στην συνέχεια αντέδρασε και στο 7', από το σουτ του Καμαρά από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέρεμετ, ενώ 12' από πάσα του Θεοδωρίδη ο Άντι προσπάθησε να κάνει το σουτ, δεν το έκανε καλά και η μπάλα έφυγε πάλι άουτ.

Η Δόξα που άρχισε να ισορροπεί το ματς από εκείνο το σημείο, είχε δύο ακόμη ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 14' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αραβίδη ο Τσενάμο δεν ανησύχησε, ενώ δύο λεπτά αργότερα (16'), ο Ουέλιγκτον μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά από το σουτ η μπάλα πέρασε άουτ.

Υπολόγισε χωρίς τους Αραβίδη και Σέρεμετ

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση προκειμένου να βάλει το πολυπόθιτο γκολ και να φύγει το άγχος, αλλά υπολόγισε χωρίς τους Αραβίδη και Σέρεμετ, με τον πρώτο να βάζει ένα πανέμορφο γκολ και τον δεύτερο να κατεβάζει τα "ρολά".

Στο 32', ο Ονουάτσι έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Θεοδωρίδη, ο πρώτος έκανε το σουτ μπροστά από τον Σέρεμετ, αλλά ο τερματοφύλακας της Δόξας έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι.

Τρία λεπτά αργότερα (35'), ήταν η σειρά του Αραβίδη να "χτυπήσει" για τους φιλοξενούμενους. Σε αντεπίθεση για τους "μαυραετούς" ο Κυβελίδης έδωσε αριστερά στον Αραβίδη και ο τελευταίος με εκπληκτικό σουτ μακριά από την μεγάλη περιοχή πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τσενάμο και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού για να κάνει το 0-1 για την ομάδα της Δράμας. 

Το γκολ αυτό "πάγωσε" τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να βγαίνουν μαζικά στην επίθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Σέρεμετ είπε "όχι".

Στο 38', ο Ονουάτσι έπαιξε το 1-2 με τον Άντι αυτή τη φορά, έκανε και πάλι το σουτ από κοντινή απόσταση με τον Σέρεμετ διώχνει και πάλι εντυπωσιακά.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43'), ο Σέρεμετ είπε "όχι" σε κεφαλιά του Θεοδωρίδη, κρατώντας το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δύο δοκάρια σε ένα λεπτό

Ο Παναιτωλικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο και με την Δόξα κυρίως να θέλει να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Στο 47', ο Θεοδωρίδης δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό (48') ο Χαριστέας που είχε μπει στο ματς στην θέση του Φερνάντες έκανε την κεφαλιά με τον Σέρεμετ να μπλοκάρει την μπάλα.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Παναιτωλικού έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν καθώς και τις δύο φορές η μπάλα βρήκε τα δοκάρια του Σέρεμετ.

Στο 49', ο Ονουάτσι από το ύψος του πέναλτι απέναντι από τον Σέρεμετ έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Σέρεμετ, στη συνέχεια στο χορτάρι και έπειτα την έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι.

Ένα λεπτό αργότερα (50'), ήταν η σειρά του Μουμίν να κάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ και να καταλήγει άουτ.

Ανίκητος ο Σέρεμετ

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει με την κατοχή της μπάλας να είναι συντριπτικά υπέρ του, αλλά δεν μπορούσε να νικήσει τον Σέρεμετ που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.

Στο 53', ο Καμαρά έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή της Δόξας έκανε και το σουτ με τον Σέρεμετ να διώχνει την μπάλα με τα πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα (54'), ο Ρότσα ήταν αυτός που δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα της ομάδας της Δράμας να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 64', ο Θεοδωρίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ με τον Σέρεμετ να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 72', από το γυριστό σουτ του Καμαρά η μπάλα έφυγε άουτ.

"Χτύπησε" στην αντεπίθεση

Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά την Δόξα Δράμας με τους φιλοξενούμενους να είναι στα καρέ τους κλεισμένοι και να "χτυπούν" με αντεπιθέσεις.

Στο 76' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο ο Τσενάμο έδιωξε με υπερένταση, ενώ στο 78' από το σουτ του Ρότσα η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σέρεμετ.

Και ενώ ο Παναιτωλικός είχε βγει μαζικά στην επίθεση, η Δόξα βρήκε την ευκαιρία να "καθαρίσει" τον αγώνα. Στο 80'  λοιπόν ο Λίμα έγινε κάτοχος της μπάλας πίσω από την μεσαία γραμμή έκανε την κούρσα έφτασε απέναντι από τον Τσενάμο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. 

Το δεύτερο γκολ της Δόξας έριξε τον ρυθμό στα τελευταία λεπτά, καθώς οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν έδειχναν πως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να καταφέρουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιάχου, με τους παίκτες των "μαυραετών" να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

 

Ο MVP της αναμέτρησης


Δύο είναι οι παίκτες που θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο του MVP. Ο πρώτος είναι ο Αραβίδης ο οποίος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και άνοιξε τον δρόμο της Δόξας για τη νίκη. Ο δεύτερος είναι ο τερματοφύλακας των "μαυραετών" Σέρεμετ, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα και κατέβασε τα "ρολά".

Ο αδύναμος κρίκος


Ο αδύναμος κρίκος στο ματς του Παναιτωλικού με την Δόξα Δράμας δεν ήταν κάποιος συγκεκριμένος παίκτης, αλλά η αδυναμία των παικτών του Μπάμπη Τεννέ να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι Αγρινιώτες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μέσα στα καρέ της Δόξας, αλλά έδειξαν ότι έχουν πρόβλημα με το γκολ και αν δεν λυθεί γρήγορα θα έχουν πρόβλημα στην συνέχεια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code